arboriDoi angajaţi ai unei firme de exploatare a lemnului, au fost prinşi, după ce ar fi tăiat în mod ilegal, mai mulţi arbori, din zona Săvârşin. Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Silvic, cercetează cele două persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că, în perioada 2 iulie – 3 septembrie, Vasile P., în calitate de administrator şi Radu M., în calitate de angajat, ai unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos dintr-o pădure aparţinând Ocolului Slivic Săvârşin, ar fi tăiat ilegal 10 arbori nemarcaţi din specia fag şi cer”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

De asemenea, din cercetări s-a stabilit că, materialul lemnos rezultat în urma tăierii arborilor, în volum de 14,605 metri cubi şi în valoare de 2.676,11 de lei, ar fi fost comercializat ulterior de către cei în cauză.

Pe numele celor doi bărbaţi au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Recomandările redacției