OLYMPUS DIGITAL CAMERAEroii căzuţi în bătălia de la Pă­uliş din septembrie 1944 vor fi comemoraţi mâine, 21 septembrie. Cea de-a 69 comemorare a Detaşamentului Păuliş va cuprinde un cere­monial religios şi militar, precum şi o sesiune de evocări. La manifestări vor participa reprezentanţi ai administraţiei arădene. Instituţia Prefectului anunţă programul manifes­- tărilor.
Ceremonialul va debuta la ora 8.30, cu depuneri de coroane de flori la troiţele din incinta Unității Militare 01221 Lipova şi la Cimitirul Eroilor din Radna, la ora 9.15. Mai apoi, la 10.30 va fi oficiată o slujbă religioasă de comemorare cu parastas, la Biserica Ortodoxă din Păuliş.
De la 12.30, la Monumentul  Ero­ilor din Păuliş se va desfăşura o ceremonie religioasă şi militară, după care va fi prezentat onorul şi vor fi depuse jerbe de flori. În cadrul acestui moment vor fi şi alocuţiuni despre semnificaţia evenimentului. Manifestările se vor încheia cu o masă festivă la Căminul Cultural din Păuliş.
În organizarea evenimentului sunt implicate Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război Secţiunea „Detaşamentul Păuliş“, Arhiepiscopia Aradului, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria din Lipova, Primăria din Păuliş şi Unităţile Militare 01249, 01221 şi 02526.

Recomandările redacției