plinaProgramul „Luna plină de Teatru” continuă cu spectacolul „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov în regia lui Florin Covalciuc. Reprezentaţia va avea loc sâmbătă, 5 ianuarie, de la orele 19 la Sala Studio.
„Cerere în căsătorie” este un spectacol despre căsătoriile aranjate. Tâ­nărul Ivan Vasilievici Lomov doreşte să se însoare cu fiica vecinului său. Chiar dacă propunerea este primită cu bucurie, cei doi tineri se ceartă mereu între ei din cauza unor motive derizorii, iar tatăl logodnicei se află astfel într-o permanentă încurcătură, căutând cu disperare să calmeze răbufnirile viitorilor miri.
De menţionat că Florin Covalciuc semnează şi scenografia spectacolului. Textul a fost de-a lungul timpului montat de regizori de prestigiu din ţara noastră şi din străinătate. La realizarea acestui spectacol au mai participat Laurian Oniga, care semnează asistenţa de regie şi George Dancu care a realizat ilustraţia muzicală. Aranjamentul de lumini aparţine inginerului Lucian Moga. Din distribuţie fac parte Florin Covalciuc, Cecilia Donat şi Ionel Bulbuc, în rolul logodnicului.
„Luna plină de Teatru” este un program al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad care se va derula pe parcursul lunii ianuarie. În cadrul acestui program toate spectacolele din actualul repertoriu se vor juca la un preţ special: 5 lei de persoană re­prezentaţia. În acest fel se doreşte atragerea spre cultură a celor care nu frecventează în mod obişnuit sala de spectacol. Se urmăreşte de asemenea facilitarea accesului la teatrul de calitate al tuturor catego­riilor sociale. Vor avea loc în jur de 20 de re­prezentaţii, preţul rămânând acelaşi pe toată durata şi indiferent de tipul spectacolului.

Recomandările redacției