Comisia economică și pentru energie a Senatului a respins cererea făcută de președintele Klaus Iohannis pentru reexaminarea Legii offshore, conform știri pe surse.ro. De menționat că proiectul a fost adoptat cu amendamente, cu 11 voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri, scrie Mediafax.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, vineri seară, la finalul CEx că Legea offshore va intra la vot în plenul de astăzi al Senatului, iar miercuri Camera Deputaților va vota, decizional, inițiativa legislativă. Acesta a adăugat că nu va ceda față de ce ceea ce a fost decis în legătură cu proiectul de lege în sesiunea parlamentară anterioară, informează stiripesurse.ro.

Legea offshore a fost adoptată în comisie la Senat săptămâna aceasta, luni intră în plen la Senat, luni seara ajunge la Camera Deputaţilor, marţi în comisii la Camera Deputaţilor şi miercuri vrem să intrăm pe ea la votul final. Nu am cedat faţă de ceea ce am hotărât împreună în sesiunea trecută cu privire la condiţiile puse în acea lege, condiţii avantajoase pentru statul român şi condiţii acceptabile pentru cei care investesc, pentru că dacă nu sunt acceptabile, nu investeşte nimeni”, susține Liviu Dragnea.

De menționat că pe 2 august, legea a fost retrimisă în Parlament, pentru reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

Recomandările redacției