Cererile pentru concedii medicale, verificate de Direcția de Sănătate Publică

0
341

Odată cu pandemia au apărut și foarte multe cereri pentru concedii medicale. Este deja aproape evident faptul că nu toată lumea are chiar în aceste momente o problemă de sănătate care să necesite odihnă la domiciliu și care să le pună la îndoială forța de muncă. 
Astfel, Instituția Prefectului – Județul Arad și Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad solicită medicilor specialiști și medicilor de familie din Arad să aloce o atenție deosebită cererilor de eliberare a certificatelor de concediu medical, venite din partea persoanelor aflate în evidența acestora, din punctul de vedere al motivelor medicale invocate de pacienți, respectiv evidențiate în scris de către medici în certificatele eliberate.

„Atragem atenția asupra faptului că certificatul de concediu medical este un document medico-legal, iar Direcția de Sănătate Publică are competența să verifice condițiile de eliberare. Apreciem contribuția tuturor medicilor specialiști și medicilor de familie din Arad în eforturile deosebite de a combate răspândirea infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2, însă arătăm că numărul certificatelor de concediu medical eliberate în ultimele zile este unul foarte mare, existând riscul de a bloca activitatea unor instituții publice din Județul Arad fără a exista o justificare din punct de vedere medical sau epidemiologic. Recomandăm pe mai departe ca atât conducătorii instituțiilor publice, cât și fiecare angajat în parte, să ia toate măsurile necesare astfel încât să prevină răspândirea bolii COVID-19 iar în același timp să asigure continuitatea și funcționarea instituțiilor publice care deservesc cetățenii Județului Arad”, au transmis reprezentanții Prefecturii Arad. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.