Cermeiul îi „repatriază” pe Sabău, Ianc și Luca Bodri și are așteptări de la ivorianul Koula sau Cocină

0
340

Vacanța s-a încheiat și în tabăra celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. Ieri, la Sânpaul, „sămădăii” au răspuns pentru prima oară în noul an comenzilor lui Roland Nagy, Flavius Moisă și Adi Sasu, între timp ei ajungând la zi cu drepturile financiare. Așadar, atmosfera de lucru este creată, iar obiectivul e ușor de ghicit: „Vrem să facem cât mai repede punctele care să ne asigure salvarea matematică de la retrogradare, pentru ca apoi să avem liniștea necesară să construim pentru la anul. Avem destui fotbaliști tineri pe care vrem să-i creștem sau să-i readucem în forma sportivă de altădată. Cermeiul a reușit acest lucru și în trecut cu unii fotbaliști, care acum evoluează mai sus, sperăm să ne țină «năravul»”, spune „principalul” Moisă, care a terminat turul cu Cermeiul pe locul 10 în seria a IV-a a Ligii a 3-a.
„Roș-albii” s-au despărțit deja de Alex Nistor, care a ales Crișul, dar și de Daniel Filip, care – probabil – va juca la Deva din primăvară. În fine, Raul Marinescu a ales să plece în străinătate. În locul lor, au venit fundașul stânga, Alex Sabău, „închizătorul” Ionuț Ianc (ambii parte a generației 1998 de la Atletico Arad, care au evoluat în tur la Ghiroda și Giarmata Vii), dar și Luca Bodri, mij­locaș de bandă ofensiv de 2000, care în stagiunea de toamnă a evoluat, alături de fratele său geamăn, Toma, la CSM Slatina, în seria a doua a Ligii a 3-a. Toți cei trei fotba­liști au mai evoluat la Cermei în stagiunea 2017-2018. Probabil, în prima parte a pregătirii de iarnă, din lot va face parte și Ionuț Pop, un fundaș central de 16 ani de la Viitorul. „Trebuie văzut dacă poate evolua în Liga a III-a, căci nici nu vrem
să-l ținem pe tușă și să nu joace nici măcar în competițiile de juniori”, susține tânărul antrenor al Cermeiului.
Dar, stafful tehnic se baza în campania de primăvară și pe Oguy Didier Koula, un mij­locaş ofensiv de 20 de ani născut în Coasta de Fildeş, cu cetăţenie franceză, care a trecut și pe la grupele de juniori ale lui Paris Saint-Germain. „El e de prin luna octombrie alături de noi, am avut răbdare cu el, acum sperăm să-l putem, în sfârșit, legitima și să beneficiem de pe urma calității sale fotbalistice. Am înțeles că va veni cu el, tot filiera lui Patrice Feussi, și un atacant de culoare. Am mai avea nevoie de încă un vârf, așa că sperăm să corespundă așteptărilor noastre. Altfel, dacă voi mai aduce un fundaș central, cred că vom avea lotul complet pentru retur. Discuția despre Didier este valabilă, oarecum și în cazul lui Cocină, cu care am avut răbdare, ne-am comportat, zic eu, corect față de el și acum așteptăm un mai mare aport din partea sa la ce calități are. Totodată, din câte se pare, Andrei Dagău va rămâne – deocamdată – pe loc, o să încercăm să găsim un antrenor cu portarii, pentru a-i da șansa să dezvolte și mai mult. Atât lui, cât lui Stănilă”, a adăugat Moisă.
După reunirea de ieri, „sămădăii” vor disputa primul amical al iernii pe 25 ianuarie, cu Ineul. Din 31 ianuarie până pe 8 februarie, cermeianii se vor muta la Moneasa pentru un stagiu de pregătire ce va încheia cu disputa cu CAO Oradea, liderul Ligii a IV-a Bihor. Ceilalți adversari din disputele de verificare sunt: Pecica (12 februarie), Șimand (15 fe­bruarie), UTA U19 (19 februarie), Dumbrăvița (22 februarie). Campionatul Ligii a III-a se reia pe 7 martie, iar Cermeiul o găzduiește pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.