Cermeiul înfruntă Reșița în prima etapă a Ligii a III-a: „Nu joacă numele”

0
618

Sorții au vrut ca Lunca Teuz Cermei, mult schimbată în această vară, să dea piept în prima rundă a noului sezon de Liga 3-a cu principala favorită la promovare din seria cu numărul 4. După ce a ratat pentru doi ani la rând promovarea în anti-camera Ligii 1, CSM Școlar Reșița atacă cu toate pânzele sus noul campionat, beneficiind de aportul a destui fotbaliști peste eșalonul în care evoluează, ca Zimmermann, Mardare, Miranda (brazilian, ex. Dinamo), Yannick Gomez (mijlocaș portughez) Ene sau Staicu. Ex. utiștii Curtuiuș, Toma și Lazăr (în refacere după o accidentare) sau fostul sebișean Săulescu fac parte și ei din aceeași categorie, așa că e de așteptat ca „sămădăii” să aibă parte de o misiune aproape imposibilă.

Totuși, în calitate de căpitan, Alex Nistor este optimist înainte de meciul de sâmbătă, de la ora 18.  „Sigur că, la ce lot au și potențial financiar, reșițenii sunt favoriți la promovare, dar nu joacă numele și banii. Și oricum avem și noi destulă valoare individuală și colectivă. În plus, în fotbal orice este posibil, mai ales în prima etapă, când nici ei nu sunt atât de legați și au și presiunea obiectivului. Noi nu avem alt obiectiv decât să luăm banii promiși de președinte și asta înseamnă victorii și puncte în clasament pentru Cermei. Așadar, sunt optimist, ne-am pregătit bine, am dovedit valoare în meciul de Cupă cu Sebișul și cred că putem profita de faptul că adversarul nu are încă meci oficial în picioare. În schimb, noi suntem la al doilea și aș și risca un pronostic: 1-0 pentru Cermei. Și anul trecut am avut un lot valoros, am început bine campionatul și am făcut un tur de campionat foarte bun, probleme au apărut la noi în retur. Acum avem iarăși un lot nesperat de bun, dacă ne gândim că s-a completat treptat. Dar, a meritat așteptarea pentru că au venit jucători de calitate, care sigur vor confirma în acest campionat”, spune experimentatul fundaș al lui Radu Anca.

Ca și sezonul trecut, Reșița va veni de vineri în județul nostru și va ataca fără doar și poate victoria. Cu toate că antrenorul Octavian Benga recunoaște pentru caon.ro„În momentul de față, echipa se exprimă la 70-75% din potențialul maxim. Aceste procente nu exprimă și factorul fizic pentru că am făcut o pregătire foarte bună, mai lungă și am luat-o treptat. Probabil că odată cu trecerea timpului și cu venirea rezultatelor, relațiile de joc vor fi din ce în ce mai bune și așa va crește semnificativ nivelul echipei. Seria în care ne aflăm este foarte echilibrată pentru că, odată cu schimbarea legii, majoritatea primăriilor pot plăti salarii. Divizia C a crescut calitativ, deoarece primăriile au început să susțină fotbalul. Banii la jucători vor veni la timp, nu vor mai fi restanțe, iar fotbaliștii de calitate pot să coboare din ligile superioare și să evolueze în Divizia C”.

Totodată, fostul secund al lui ACS Poli Timișoara a făcut o analiză a adversarelor din serie, susținând că primele runde, deci și deplasarea de la Cermei, ar fi la discreția echipei sale: „Cum am mai spus, Seria a 4-a este una echilibrată în care, la prima vedere, CSM Reșița, Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia sunt echipele mai bine cotate. Dar, mai sunt și alte formații foarte bune și aici mă refer la Crișul Chișineu Criș și ACS Dumbrăvița. Aceste echipe sunt destul de bune și pot încurca pe oricine. De asemenea, Ghiroda are o echipă bună, Lipova la fel. Deci, se vor pierde puncte, iar lumea nu trebuie să se mire. Este clar că nu vom putea câștiga toate jocurile, iar majoritatea meciurilor vor fi foarte echilibrate. Consider că va fi un campionat interesant. Programul echipei este bun, iar în opinia mea, primele etape sunt mai ușor de câștigat. Meciurile de foc vor veni începând cu etapa a 6-a, atunci când vom juca cu cele mai bune echipe din serie” a declarat Benga pentru aceeași sursă.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Lupșe – Tănase, Mihuța – Mager, Prună, Vlad – Capătă.

Reșița: Zimmermann – Oprea, Prodan, Mardare, Vadasis – Miranda, Taciuc – Săulescu, Ene, Toma – Curtuiuș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.