Formația de pe Teuz încheie azi (ora 14) primul său tur din istoria participărilor în campionatul Ligii a III-a. A fost o toamnă cu suișuri și coborâșuri, destul de agi­tată pe alocuri în urma șirurilor de meciuri fără victorie, dar și a „divorțurilor” premature de unii fotbaliști. Au fost meciuri în special în ultima lună de zile în care Mircea Aslău a fost nevoit să improvizeze, peste plecările lui Purece, Varga și Calvin suprapunându-se și suspendările.
Dar, cele trei puncte cu Giarmata au mai pansat rănile cermeianilor, care, mâine, au ocazia să mai ia trei ce i-ar plasa pe la mij­locul clasamentului seriei a IV-a.  „Victoria de moral de etapa trecută ne dă multă încredere și motivație pentru partida de la Zlatna. Fiind ultimul meci oficial al anului, iar vreo trei luni nu mai jucăm pe puncte, ne-am propus să strângem cu toții rândurile și să încheiem pozitiv parcursul nostru pe 2016. A fost un an bun, zic eu, cu o promovare istorică și un tur în care am pierdut la limită destule puncte, pe final de meciuri, fără ca adversarii să fie cu nimic mai buni decât noi. Cu o victorie împotriva celor de la Alba Iulia am fi în grafic până la urmă”, consideră Alex Nistor, poate cel mai important om al celor de la Lunca Teuz la mijlocul terenului.
Din cele citite și auzite despre Unirea Alba Iulia, fotbalistul de 27 de ani consideră că ar fi o pâine bună de mâncat la Zlatna. „Poate, ca și noi, Unirea s-a simțit ceva mai bine afară în acest tur și vom încerca să profităm și noi de acest lucru. Tot ceea ce ne dorim este un arbitraj corect, căci, în rest, zic eu, avem forța să scoatem maxim. Din câte am înțeles, au și ei ceva absențe, în timp ce noi, dintre cei care am mai rămas la echipă, sunt toți apți de joc și dornici de luptă”,  a adăugat Nistor.
La ultima reprezentaţie internă, „alb-negrii” sunt constrânşi să câştige împotriva nou-promovatei din Arad, pentru a evada din subsolul Seriei a IV-a. Însă problemele de lot sunt extrem de multe pentru AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ce are iarăşi o defensivă decimată. Vor absenta fundaşul Mardare, mijlocaşul Crăciunesc şi atacantul Lăsconi – toţi trei suspendaţi, lista indisponibililor fiind şi mai lungă: N. Rus, M. Oprea – apărători, Joldeş – mijlocaş şi A. David – atacanţi, au şanse reduse de a evolua. În fine, „vârful” Andrei Sulea nu mai face parte din lotul Unirii de trei săptămâni. „Un meci foarte foarte important pentru noi, în contextul atâtor absenţe. Categoric că trebuie să învingem, să luăm toaete puncte, pentru a avea o iarnă liniştită”, a precizat antrenorul Radu Andone pentru ziarulunirea.ro, completat de preşedintele Mihai Dăscălescu pentru aceeași sursă: „Victoria este o condiţie obligatorie în acest meci care trage cortina peste prima parte a campionatului. Cele 3 puncte sunt vitale pentru noi, în dorinţa de a ne depărta de zona nisipurilor mişcătoare şi a avea posibilitatea, în pauza competiţională, să ne reorganizăm”.
Cermeiul face deplasarea la Zlatna în ziua partidei, ceea ce nu reprezintă o problemă pentru jucători: „Suntem obișnuiți și chiar avem un palmares pozitiv când am călătorit în ziua meciurilor. Chiar în județul Alba avem o victorie la Galda și un egal cu Ighiu, tot la Galda”, mai susține Nistor.
Formații probabile:
Unirea: Suciu – Ioani, Scorb, Guguta, Matei – Selagea, Onacă – F. Morar, B. Stef, Culda – Schiau
Cermei: Fl. Rusu – Petrache, Gurban, Cotoc, Suslak – Popa, Nistor, Coșa, Aldan – Diarra – Bulza.
***
Cea de-a treia divizionară C arădeană, UTA II, joacă pe terenul Galdei, una dintre echipele cu pretenții în acest campionat

Recomandările redacției