Dincolo de rivalitatea pe care ți-o dă întrecerea sportivă, UTA și Lunca Teuz Cermei par surori. Chiar gemene, că tot i-a împrumutat echipa fanion pe Toma și Luca Bodri la divizionara terță, dar chiar și fără ei asemănările ar fi izbitoare. Pornind de la culori, staff tehnic și jucători, care au trecut din tabăra Campioanei Provinciei în cea din Țara Sămădăilor și terminând cu camerele de la Hotelul „Parc” pe care actualul căpitan utist, Marius Curtuiuș și colegii săi, le-au eliberat sâmbăta trecută pentru ex. căpitanul utist, Alin Gligor și noii săi coechipieri.
În fine, chiar și locațiile de antrenament coincid, ca dovadă că miercuri dimineață, i-am găsit pe cermeiani trudind pe terenul din Dezna. A fost un antrenament pur fizic, constând în alergări variate, plus exerciții de forță explozivă și dexteritate, la care s-au făcut utile gărdulețele, copetele, jaloanele sau „balance-trainerele”. Mingile nici nu au fost prezente la teren în prima parte a zilei, ele apărând în „peisaj” de abia după-amiază. După un tipar deja bine stabilit în cantonamentul Cermeiului, la Moneasa.
Mitrea, pe gazon doar în aprilie?
Cum directorului tehnic, Roland Nagy, numai la fotbal nu i-a stat gândul odată cu decesul tatălui său, ajutorul lui, Sebastian Huțan a căzut la fix pentru Radu Anca. Fostul internațional de tineret e noul antrenor secund al Cermeiului, în timp ce Ovidiu Pașcalău a rămas să se ocupe de portarii Denis Mureșan și Alex Mitrea, cu mențiunea că acesta din urmă încă are rețineri, atâta timp cât revine după o accidentare la ligamentele genunchiului și face exerciții specifice de recuperare.
„L-am recomandat pe Alex, dar el are încă o problemă la genunchi, o lună trebuie să se pregătească separat. De el și de Mureșan se ocupă Ovi (n.a. Pașcalău), dar chiar și el e pregătit să intre în poartă dacă este nevoie”, spune Sebastian Huțan, care a lucrat direct cu Mitrea la UTA, ca antrenor cu portarii.
La Cermei, cu UTA în inimă
Noul „secund” nu a avut nevoie de acomodare, atâta timp cât a revăzut atâtea fețe cunoscute de pe vremea aventurii utiste, ca și Varga, Cotoc, Copil, Gligor, Suslak, Bulza și – bineînțeles – Mitrea. Huțanu a vorbit și despre reîntregirea „tripletei” tehnice de la începuturile noii UTA și sezoanele celor două promovări. „A fost o plăcere ca după cei doi ani frumoși petrecuți la UTA să mă revăd cu Roli și cu Radu. De fapt, ei s-au gândit la mine pentru că era nevoie de un «secund» și bineînțeles că am acceptat pe loc. Acum îl ajut pe Radu cât pot de mult, ne înțelegem foarte bine și sper să facem o treabă foarte bună. Ne cunoaștem de o viață, am copilărit împreună, am jucat la juniori. UTA a rămas în inima mea, după 6 ani ca jucător și doi ani ca antrenor cu portarii, e un mare plus pentru Cermei că are atâția foști utiști în componență și vorbesc atât de calitatea lor fotbalistică, dar și de caracter. Atmosfera e foarte bună, grupul e unit, așa că trecerea mea spre noua postură a fost mult mai ușoară și chiar plăcută”, a mai spus fostul goal-keeper al reprezentativei „tricolore” de tineret.
Doar Aldan pe margine
Toți jucătorii muncesc la capacitate maximă, mai puțin Sergiu Aldan. Fundașul stânga de 20 de ani acuză o ruptură musculară și face gimnastică medicală sub comanda lui Norbi Varga.
„Anca a gestionat foarte bine programul, se îmbină perfect antrenamentele fizice pentru a nu se produce accidentări sau probleme musculare”, a concluzionat Huțan.
Cermeiul pune punct cantonamentului sâmbătă, când o întâlnește în amical pe divizionara secundă, Luceafărul Oradea.
Actualitate 21
Peste 12 tone de deșeuri periculoase, la o firmă din Sântana
citește mai mult »