Cermeiul este o comună alcătuită din trei localități: centrul de comună și satele Șomoșcheș și Avram Iancu. La prima vedere se observă că este o comună cu adevărat bine gospodărită de un primar cu experiență: domnul Ioan Daniel Vesa. Activitatea lui se vede în comună , iar cetățenii recunosc că Cermeiul are doi oameni foarte gospodari în fruntea sa: primarul Ioan Daniel Vesa și viceprimarul Ioan Sever Borha. Un personaj pe care l-am văzut cu cât respect a vorbit cu cetățenii, atunci când am fost cu domnia sa în documentare. Chiar din momentul în care am ajuns în fața instituției, am putut să văd că aici este o echipă de gos­podari și care impune disciplină în instituție. Deci mulți de pe Valea Crișului ar putea lua exemplu. În fiecare birou prin care am trecut, am observat că era doar persoana care lucra acolo, nu era niciun fel de bâlci cu oameni din alte servicii, cum adesea am găsit în alte locuri.
Să intrăm în discuția noastră.
– Dacă ar fi să faceți un bilanț acum la final de mandat, care ar fi acesta?
– Păi dacă este vorba de lăudat, am cu ce să mă laud. Lucrurile se văd însă afară pe teren. Mie îmi plac mai mult faptele, nu laudele și mai spun că faptele ne caracterizează pe noi cât suntem de buni. Însă o să vedeți realitatea la fața locului , pe teren când vă va însoți domnul viceprimar. Mai pot să spun că pe noi nu ne-a prea încălecat pandemia asta. Eu spun că ne-am făcut treaba. Însă am ținut cont și am respectat toate indicațiile și ordonanțele care au fost date.
– Da, domnule primar, haideți însă să intrăm în subiect și să ne spuneți câteva dintre cele mai importante lucrări care
s-au executat.
– Să le luăm pe rând. Am executat doi kilometri de șosea de centură, am finalizat construcția unei grădinițe noi cu program normal. Tot acolo am reabilitat-o și pe cea veche, care va primi o nouă destinație și anume cea de afterschool. De asemenea, am achiziționat mobilier nou pentru grădiniță și jucării pentru copii. Am finalizat și parcul pentru copii care se află lângă terenul de sport, am achiziționat țeavă pentru canalizare în satul Șomoșcheș. Tot aici am cumpărat tablă pentru acoperișul școlii. Ne-am mai gândit că ar fi bine să mai achiziționăm becuri solare pentru iluminarea pistei de biciclete dintre Cermei și Șomoșcheș. Așa că, în concluzie pot spune că la noi, de la capătul străzii cu arteziana și până la capela din cimitir sunt becuri solare. Am mai realizat gard frontal la stradă, la cimitirele ortodoxe și catolice. De asemenea, am terminat construcția altei capele mortuare în satul Șomoșcheș. Am mai pietruit o lungime de 15 kilometri de drumuri agricole. Am achiziționat utilaje pentru primărie un buldoexcavator cu toată gama aferentă de scule aparținătoare. Avem și două tractoare noi, două motocositoare pentru vegetație, drujbe și altele.
Mană cerească pentru noi este gazul metan
Domunule primar numai dumneavostră știți câte drumuri ați făcut și la câte uși ați așteptat până când ați rezolvat această problemă despre care ați spus că „este mană cerească pentru noi. Vă dați seama constructorul mi-a finalizat într-o lună și jumătate 9,5 kilometri de rețea. Pot spune că lucrează foarte rapid. Când va fi gata pot spune că este cea mai mare realizare a mea din acest mandat. Vă dați seama să ai gazul introdus este ceva de Cermei. De acum înainte, totul va fi mai ușor pentru noi. Țin să menționez în mod special că am o colaborare foarte bună și cu viceprimarul”, spune primarul Ioan Daniel Vesa.
– O ultimă întrebare, domnule primar: mai candidați pentru un nou mandat?
– Evident că da, am mai multe proiecte începute, pe care trebuie să le duc la bun sfârșit.
– Eu vă doresc succes!

Recomandările redacției