lemn Două transporturi ilicite cu peste 30 de metri cubi material lemnos au fost depistate în trafic, luni, de poliţiştii din Bârzava.
D. F., de 26 de ani, a fost depistat transportând, cu o autoutilitară, şase metri steri de lemn de foc, care nu corespundea, din punct de vedere al speciei, cu cel trecut pe avizul de însoţire. Poliţia precizează că „tânărul a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării. În urma extinderii cercetărilor cu privire la provenienţa şi legalitatea expedierii materialulului lemnos, poliţiştii au stabilit că acesta a fost expediat în cursul lunii octombrie a.c., de către o societate comercială din Săvârşin, reprezentată de A. M., avizul de însoţire fiind completat cu cerneală simpatică, aceasta şter­gându-se prin încălzire”.
Tot cu ocazia unor verificări, poliţiştii l-au depistat pe H. G., de 29 de ani, în timp ce a transportat 23,22 m.c., lemn rotund, care nu a corespuns cantitativ şi ca specie cu cel trecut pe avizul de însoţire prezentat.
Conform legii, acesta a fost sanc­ţio­nat contravenţional cu 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în ve­derea confiscării.
Verificările au condus la o societate comercială din satul Stejar, administrată de P. V., care a eliberat un aviz de înso­ţire pentru cantitatea de 27 mc. lemn de foc, altă specie faţă de cel transportat.
În cele două cazuri, poliţiştii efec­tuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals, uz de fals și eva­ziune fiscal.
(D.D.)

Recomandările redacției