Certificarea de Școală ,,eTwinning”, pentru un liceu din Lipova

0
1100

 Liceul  ,,Atanasie Marienescu” din Lipova a obținut recent certificarea de Școală eTwinning.

,,Școlile certificate în acest program sunt recunoscute la nivel european drept modele pentru comunitatea eTwinning și formează o rețea de școli de elită. Felicităm toate cadrele didactice și elevii care au contribuit la obținerea acestui rezultat minunat”, precizează reprezentanții liceului din Lipova.

Este un proiect al Comisiei Europene, face parte din Programul Erasmus+ și își propune să încurajeze cadrele didactice și elevii lor să lucreze împreună în proiecte educaționale prin intermediul Internetului. În cadrul acestui program profesorii  din toată Europa au posibilitatea de a crea conexiuni, de a face schimb de idei și mai ales de a lucra împreună, indiferent de distanță. Tehnologiile informațiilor și comunicării devin o parte naturală a activității școlare și oferă elevilor posibilitatea de a cunoaște alți copii de vârste apropriate din alte țări europene și de a-și folosi competențele lingvistice învățate într-un cadru autentic.

,,eTwinning” este destinat profesorilor și elevilor, dar și altor persoane care lucrează în școală sau pentru școală: bibliotecari, coordonatori TIC, directori, directori adjuncți, consilieri educativi, consiliile de administrație din școli din întreg învățământul preuniversitar: grădinițe, școli primare sau gimnaziale, licee, colegii, grupuri școlare. Oferă instrumente pentru găsirea de parteneri europeni și un spațiu sigur pentru derularea proiectului comun. De asemenea, este oferit ajutor și acordată asistență când este nevoie, atât de către specialiști, cât și de către alți utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.