Certificat verde, obligatoriu pentru intrarea profesorilor în școală: „ține doar de o decizie pur tehnică”

0
1610

Se pare că certificatul verde va fi obligatoriu pentru prezența profesorilor în școli, la fel cum se pregătește impunerea acestuia pentru prezența medicilor la locul de muncă, „ține doar de o decizie pur tehnică”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta a participat la o conferință organizată de UNICEF și Ministerul Educației pentru a prezenta avantajele vaccinării pentru cadrele didactice și pentru părinți, conform Digi 24.

Întrebat dacă va susține introducerea certificatului verde pentru porfesori, așa cum este acum la medici, Cîmpeanu a răspuns că „de acest proiect legislativ se ocupă Ministerul Sănătății, noi avem în vedere variantele pe care le-am pronunțat

 „Cred că este o variantă alternativă prin care ne interesează ca acest risc de infectare și de răspândire a coronavirusului să fie cât mai redus. Cum putem să avem acest risc redus? Prin vaccinare, prin istoricul de trecere prin boală sau printr-o testare perioadică. Dacă acest lucru va fi de fapt transpus în prezentare certificatului verde digital sau într-altă formă, ține doar de o decizie pur tehnică, însă din punctul nostru de vedere, pentru a crea condiții de siguranță, este important totuși să reducem la minimum posibil riscul ca un cadru didactic sau un elev să fie infectat”, a mai precizat Gheorghiță.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.