certificatMedicii care au promovat examenul de specialitate din sesiunea octombrie 2012 şi au finalizat stagiul de rezidenţiat până pe data de 1 ianuarie 2013, au posibilitatea de a intra în posesia certificatelor de specialist din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.
Conform unui anunţ al Ministerului Sănătăţii, certificatele de specialist nu se mai află la sediul instituţiei, ele fiind trimise la direcţiile de sănătate publice conform opţiunilor exprimate de candidaţi.
Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care au participat la examenul de specialist din 18 octombrie 2012 au primit rezultatele şapte zile mai târziu.
Cei mai mulţi candidaţi înscrişi au fost în specialitatea medicina de fami­lie. De asemenea, alte specialităţi disputate au fost diabetul zaharat, nu­tri­- ţia şi bolile metabolice, medicină internă şi medicină muncii.
Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi au avut posibilitatea de a-şi depune dosarul la sediul Direcţiei de Sănătate Publică în perioada 3-19 septembrie 2012.
Pentru sesiunea din acest an a examenului de specialist au fost apro­bate noi tematici în endodonţie, parodontologie şi protetica dentară.
Ca în fiecare an, examenul de specialist în Anestezie şi Terapie Intensivă a avut loc mai devreme cu aproximativ trei săptămâni decât susţinerea probelor în celelalte specialităţi.
La sesiunea din toamnă anului trecut a examenului de specialist (19 octombrie) s-au prezentat la nivel naţional 1.857 de medici şi farmacişti, în timp ce la sesiunea din 14 martie 2012, s-au înscris în total 549 de candidaţi.

Recomandările redacției