Mai multe centrale din România au primit somaţii pentru închiderea gazului. Este şi cazul producătorului de cogenerare S.C. CET Arad S.A care în cursul după-amiezii de vineri, 13 aprilie 2018, a fost notificat de Transgaz că urma să întrerupă serviciile de transport a gazelor naturale începând cu 16 aprilie, ora 12. Soldul restant în sumă de 6,7 milioane lei, înregistrat de furnizorul de gaz C- Gaz & Energy Distribuţie către transportatorul Transgaz a determinat această sistare.
„Conform legislaţiei, dar şi datorită faptului că suntem buni platnici, nu avem datorii, este obligativitatea furnizorului de a ne asigura conectarea cu un alt utilizator de reţea. În acest moment a început conectarea. Asta înseamnă că la ora 17 (ieri-n.n), Aradul va avea din nou apă caldă. Ne cerem scuze cetăţenilor pentru cele câteva ore în care oraşul nostru nu a avut apă caldă. Municipalitatea sau CET-ul din Arad nu are nicio vină. Noi am fost bun platnici, este o problemă a distribuitorului de gaz”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Pentru a asigura apa caldă, municipalitatea a dispus reluarea de către CET Hidrocarburi Arad a producţiei de energie termică pentru apa caldă menajeră prin instalaţiile proprii de producţie (cazane de apă fierbinte) începând cu data de 17 aprilie 2018.
(G.A.)

Recomandările redacției