cetCET Arad a demarat procedura de contractare a unei linii de credit în valoare de 20 de milioane de lei, pe o perioadă de un an, cu posibilităţi de prelungire, având ca destinaţie satisfacerea nevoilor curente şi refinanţarea unei linii de credit contractată de la altă societate de finanţare.

Conform unui anunţ publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, “împrumutul bancar pe termen scurt sub forma liniei de credit, în sumă de 20.000.000 lei, va fi folosit în exclusivitate pentru satisfacerea nevoilor curente de capital de lucru şi refinanţarea unei linii de credit contractată la o altă societate de finanţare, dacă este cazul”.

CET Arad va garanta acest credit cu veniturile proprii pe care le are de încasat, şi cere o dobândă ROBOR la 3 luni, plus o marjă fixă a ratei dobânzii oferită de bancă.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 septembrie, ora 12.00.

CET Arad a mai solicitat un împrumut, anul trecut, în luna septembrie, în valoare de 7,5 milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru închiderea depozitului de zgură şi cenuşă. CET Arad va garanta acest credit cu terenurile şi construcţiile pe care le deţine.

De asemenea, CET Arad şi-a manifestat intenţia de a contracta un împrumut în valoare de 30 de milioane de lei pentru obiectivul de investiţie “Finalizarea lucrărilor şi PIF a cazanului nr. 2 – 420 t/h – cu functionare pe gaze naturale”.

Pentru diminuarea pierderilor şi producerea de energie termică în condiţii avantajoase CET Arad are nevoie de o investiţie în valoare de 48,9 milioane de euro.

Investiţia presupune finalizarea cazanului 2, care costă în jur de 8.000.000 euro, construirea unei turbine pe gaz, în valoare de 41.000.000 euro, construirea unui cazan recuperator şi a unui acumulator de căldură şi închiderea depozitului de zgură, în valoare de aproximativ 1.600.000 euro.

Aceste investiţii vor duce la creşterea eficienţei energetice de la 15 la sută la 72 la sută şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, aceste investiţii vor genera un preţ al energiei termice livrate populaţiei de 16 euro/gigacalorie, faţă de 32 euro cât este în prezent.

 

Recomandările redacției