Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetățean din Bangladesh care a încercat să ajungă în Spaţiul Schengen în mod fraudulos, folosind un permis de rezidență francez fals.

„ În data de 28.09.2022, în jurul orei 02:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, pe sensul de ieșire din țară,un cetățean din Bangladesh care a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, un permis de rezidență având însemnele autorităţilor din Franța.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, a declarat Agent şef adjunct  de poliţie Claudia Liliana Ardelean.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

FOTO cu titlu ilustrativ

Recomandările redacției