Cetăţean din Sri Lanka cu paşaportul altei persoane, oprit la frontiera Turnu

0
557

Un bărbat din Sri Lanka, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu. Ieri, 17 decembrie, în jurul orei 18.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat un bărbat care călătorea ca pasager într-un autoturism condus de un cetăţean străin.

La controlul specific, bărbatul a prezentat un paşaport şi un permis de şedere emise de autorităţile din Franţa. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 26 de ani. Acesta a declarat că intenţiona să folosească documentele care nu îi aparţin pentru a ajunge în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.