Politiştii de frontieră arădeni au descoperit o persoană de sex masculin ascunsă sub remorca unui automarfar care încerca să treacă ilegal frontiera de stat.
Luni, 7 ianuarie, în jurul orei 7,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul turc Orhan A., în vârstă de 47 ani, şofer pe un ansamblul de vehicule cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta cutii metalice din Turcia pentru o firmă din Germania. La controlul specific, sub remorcă, deasupra roţii de rezervă,  a fost desco­perită ascunsă o persoană de sex masculin. Din cercetări a rezultat că persoana descoperită este cetăţean sirian în  vârstă de 43 de ani şi inten­ţiona să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen. Şoferul turc a declarat că nu ştia că sub remorca automarfarului se afla ascunsă o persoană.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului sirian dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii gradului de implicare al şoferului în această infracţiune.

Recomandările redacției