Cetăţean turc cu acte bulgăreşti false, depistat la frontieră

0
278

Un turc a încercat să treacă graniţa în mod fraudulos, dar călătoria i-a fost oprită la Curtici. Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Curtici feroviar – I.T.P.F. Oradea au depistat un cetăţean turc care încerca să treacă ilegal frontiera româno-ungară, folosindu-se de o carte de identitate bulgărească. În data de 15.11.2015, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un tren I.C. care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, un tânăr care s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare.

La controlul de frontieră, poliţiştii arădeni au observat că documentul prezentat nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţeanul turc Gocer U., în vârstă de 31 de ani, care a declarat că documentul prezentat la control l-a cumpărat de la un cetăţean bulgar, a cărui identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 4200 euro. A recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu deţinea documente legale.

„Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit persoanei în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals în înscrisuri materiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Servicului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.