Cetățeni din Afganistan şi Pakistan, opriţi din drumul ilegal către Vest

0
127

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad şi Borş – judeţul Bihor au depistat 23 de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos.

În data de 14.04.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean bulgar şi de un român. Şoferii transportau diverse bunuri pentru societăţi din Cehia și Slovacia.

În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte cetăţeni străini.

La sediu, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român, care transporta materie primă textilă, pe ruta România – Germania.

În urma controlului efectuat asupra automarfarului, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi ascunși doisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 53 de ani.

Tot miercuri, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.