Cetățeni din Afganistan, Siria și Algeria, depistați de polițiștii de frontieră arădeni.

0
181

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat șase cetăţeni din Afganistan, Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare sau pe jos.

În data de 20.07.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor înmatriculat în România și semiremorcă înmatriculată în Austria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, granule de plastic, pe ruta România – Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 25 ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean turc, care transporta profile metalice pentru o societate comercială din Danemarca. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns în compartimentul pentru marfă, un cetăţean străin. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este cetățean din Siria, în vârstă de 21 de ani.

Miercuri dimineață, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că este cetăţean din Algeria, în vârstă de 18 ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.