Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad și Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, într-un automarfar care transporta piese auto, douăzeci de cetăţeni străini.

În data de 07.04.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad și Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul misiunii au fost identificați, într-un automarfar condus de un cetățean turc ce transporta piese auto, douăzeci de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din diverse state (Egipt, Irak, Etiopia și Turcia) care intenționau să treacă fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

„După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistrați.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad, vor continua acțiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităților de migraţie ilegală”, ne-a declarat inspectorul de poliție Andrei Alexandru Dincă, de la STPF Arad.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.tățeni

Recomandările redacției