Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doisprezece cetăţeni din Turcia și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu autoturisme.

În data de 31.03.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, autoturisme pentru o societate comercială din Belgia.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în autoturismele de pe platformă, doisprezece cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia și Siria. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției