Multă lume încearcă să treacă granița, unii optează pentru documente false, alții pentru furișatul prin diverse mijloace de transport de mare tonaj și avem oamenii care fac parte din a treia categorie, anume cei care își încercă norocul pe jos.

Așa au fost prinși doi bărbați din Kosovo în timp ce încercau să treacă granița pe jos, printr-un loc prin care ei credeau că nu vor fi văzuți. Ei bine, din nefericire pentru aceștia, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, i-au depistat pe cei doi cetățeni din Kosovo care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, chiar înainte să reușească să își ducă planul la capăt.

Întâmplarea a avut loc în data de 02 august 2019, în jurul orei 02:30,când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au observat, în zona de responsabilitate, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp.

Desigur, cele două persoanele în cauză nu își justificau în nici un fel prezența în zona de frontieră, astfel, acestea au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi bărbaţi, cetăţeni din Kosovo.

Cei doi bărbați sunt în vârstă de 23, respectiv 25 de ani şi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei doi cetăţeni kosovari, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției