Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în două locații din județul Arad, nouă cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În data de 06.09.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Pe parcursul misiunii, au fost identificați, într-o parcare de automarfare situată între localitățile Pecica și Nădlac, respectiv în localitatea Nădlac, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt din Bangladesh, Guineea, Nepal și Afganistan, intrați legal în țară în baza documentelor personale.
După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară, unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală.

Recomandările redacției