Cetățeni străini din Afganistan, Pakistan și Libia, depistaţi la frontieră

1
215

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – judeţul Arad au depistat, în aproprierea liniei de frontieră, douăzeci și cinci de cetăţeni din Afganistan, Pakistan și Libia, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină. Un alt tânăr din Afganistan a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la  Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascuns pe osia unui automarfar.

În data de 11.06.2021, ora 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de demarcaţie dintre România şi Ungaria, un grup format din douăzeci și cinci de cetăţeni străini.

Întrucât persoanele nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost aduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt douăzeci de cetățeni din Afganistan, trei din Pakistan si  doi din Libia,  cu vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, solicitanți de azil în România.

Tot vineri, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi  transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale lemnoase pe ruta Bulgaria-Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, a fost descoperit, ascuns pe osia din spate a semiremorcii, un  tânăr din Afganistan.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

1 COMENTARIU

  1. Cand vor lua MAE si MAI masuri reale de protejare a granitelor Romaniei ? Nu vor ca Romania sa fie admisa in Schengen ? Nu vor ca sa protejeze cetatenii romani de hoardele de teroristi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.