Cetățenii au vrut o schimbare la Hălmagiu

0
2623

Voicu Sida 

Am asistat la o schimbare la nivel de administrație, la o luptă dusă aproape la baionetă. Dar această luptă atât de strânsă s-a dus datorită faptului că cetățenii au vrut neapărat să facă o schimbare spre bine. Iar atunci când vrei să transformi ceva în bine trebuie să te lupți pentru asta.

Lupta a fost între fostul primar PNL Adrian Țoca și Gheorghe Dărău, candidat independent. Dărău a și câștigat în cele din urmă alegerile la Hălmagiu. Curios a fost faptul că alte partide nu și-au mai depus lista cu candidat pentru primar al comunei Hălmagiu, fiind conștiente că nu au nici o șansă în fața candidatului Dărău. Așa că, acum apele s-au liniștit la Hălmagiu. A fost ales și viceprimarul, din partea PNL – care l-a și pus pe fostul primar Țoca pe linie moartă. Acesta a visat la funcția de viceprimar, dar asta e în politică: ce ești azi, nu mai poți fi mâine sau poți avea surprize în perioada următoare.

Deci Hălmagiu are primar independent. Să vedem acum cât va fi de independent. Împreună cu viceprimarul PNL și Consiliul Local sunt buni pentru a demonstra de ce au făcut oamenii această schimbare – de succes, am putea spune noi.

Mă gândesc că cetățenii acestei minunate comune, oameni extrem de harnici, vor fi alături de alesul lor – primarul Gheorghe Dărău. Acesta a fost de carieră militar – Comisar șef.

Personal, cred că în astfel de situații contează persoana, nu formațiunea politică din care vii.

Proaspătul primar ales, a fost într-adevăr lovit foarte dur pe anumite rețele de socializare. Împotriva sa a fost dusă o campanie electorală murdară, dar electoratul nu a ținut cont de cei care s-au ocupat de așa ceva. „Deși m-am întâlnit cu cetățeni în campania electorală care mi-au spus să mă uit pe anumite rețele de socializare. Dar eu le-am răspuns că sunt deja obișnuit cu așa ceva“, ne-a spus Gheorghe Dărău.

Domnule primar, nu vă pare rău că ați intrat în administrație, din postura unui om independent politic?

Nu, pentru că știu că viața și societatea îți oferă bune și rele, așa că trebuie să mergem înainte. Eu am fost obișnuit cu disciplina. Așa cum am spus, am venit din viața militară. Poate aici am fost obișnuiți mai lejer. Poți să crezi că deții asul în mânecă, la mine fiecare trebuie să își facă treaba acolo unde este pus.

Domnule primar, ce aveți în programul dumneavoastră privind administrația?

Trebuie să continuăm cu ce este început, pentru că și asta este pentru binele comunei. Mai ales în zona satului Țărmure este rezolvat cu apa, canalizarea și acum pregătim pentru asfaltare, atât cât ne permite timpul. Prea mult nu vom putea lucra deoarece dă înghețul. Dar, cum am spus, mergem înainte cu tot ce este în derulare și pe urmă vin eu cu ale mele, nu le voi lăsa de izbeliște. În campanie mi s-a cerut de la cetățenii de pe sate să-i mai am în vedere și pe ei, măcar în ceea ce privește drumurile că până acum au fost vitregiți.

Voi extinde rețeaua de apă potabilă. Voi pune mare accent pe infrastructură. Vreau să modernizez piața. Voi redeschide târgul de animale, pentru că acesta este o tradiție în zona noastră, iar un popor fără tradiție dispare ca nație. Nu este normal ca în loc de animale, în piață să avem câini și ăia vagabonzi, fără stăpâni.

Știți, pe rând toate s-au cam pierdut. Și în campanie, cetățenii mi-au cerut că vor să schimbăm fațadele clădirilor de pe centru. Să nu arate așa cum arată acum, ci să arate mai degrabă așa cum arătau mai demult.

După terminarea discuțiilor cu domnul primar Dărău, după ce ne-am întors de pe teren, am întâlnit câțiva cetățeni din Brusturi și Poenari, care ne-au precizat de la bun început să nu le scriem numele în ziar, de parcă noi i-am fi cunoscut. „Noi ne-am pus încrederea în domnul Dărău, căci cu domnul Țoca nu am putut vorbi. El vorbea doar cu oamenii lui. Cred că și de asta oamenii au vrut schimbare. Doamne ajută la domnul primar să își realizeze proiectele“.

Voicu Sida

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.