Vrei să pregăteşti un desert rapid şi săţios? Batoanele cu fulgi de orez sunt simplu de făcut, delicioase şi sănătoase, perfecte mai ales pentru micul dejun. Cei mici vor fi încântaţi de aceste batoane.
Ingrediente:
– 1 pachet fulgi de orez (250 g)
– 250 g unt
– 200 g zahăr
– 3 linguri miere
– 3 linguri cacao
– 1 mână de nuci
– esenţă rom
– unt, pentru uns
Mod de preparare:
Pentru început, topeşti zahărul cu untul, apoi adaugi mierea, cacaua şi amesteci. La final, încorporezi nuca tăiată mărunt şi esenţă de rom, după gust.
Separat, zdrobeşti fulgii de orez şi îi răstorni peste ingredientele din vas, apoi omogenizezi bine.
Ungi un vas yena cu unt şi torni compoziţia. Nivelezi compoziţia şi dai la rece până se întăreşte. Porţionezi şi serveşti.