Ingrediente:
Pentru aluat:
– 3 ouă mari, 220 g zahăr, 200 ml lapte bătut, 110 g unt, 220 g făină, 30 g amidon, 10 g cacao, 5 g praf de copt, 1 praf de sare, 1 esenţă vanilie, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, colorant alimentar roşu
Pentru ganache:
– 150 g unt 82% grăsime, 200 g ciocolată albă

Mod de preparare:
Pentru cupcakes, combini toate ingredientele uscate, apoi le cerni. Dizolvi co­lorantul în laptele bătut. Mixezi untul cu zahărul şi cu esenţa de vanilie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi alternativ, în trei etape, făina şi laptele bătut şi omogenizezi aluatul.
Ungi formele de brioşe cu unt, le tapetezi cu făină, apoi torni compoziţia. Le coci în cuptorul preîncălzit, 35-40 de minute, la 170 °C.
Pentru ganache, topeşti ciocolata albă pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit până ajunge la temperatura camerei. Mixezi untul moale până ce îşi dublează volumul şi devine aerat, adaugi ciocolata şi continui să mixezi la viteză medie 3-4 minute. Dai la rece 30 de minute. Pui ganache-ul într-un poş şi ornezi brioşele. Le decorezi după preferinţă.

Recomandările redacției