Budinca de tapioca este o budincă dulce, aromată și surprinzător de ușor de pregătit, făcută adeseori cu lapte de cocos sau cu smântână.
Ce este însă această tapioca? Este o sursă importantă de calciu și fier. De asemenea, nu conține grăsimi saturate, susținând sănătatea inimii. De fapt, e amidonul extras din rădăcina de ma­nioc, un arbust lemnos, potrivit doc.ro. Se găsește cel mai des la raionul de produse fără gluten din supermarket, precum și la magazinele naturiste. Se găsește sub multe forme.

Ingrediente
– 3 căni lapte de cocos
– 1/2 cană perle de tapioca
– 1/2 cană apă plată
– 1/2 cană zahăr brun
– 10 ml esență de vanilie
– fructe după gust

Mod de preparare:
Tapioca se lasă la înmuiat în apă și se lasă aproximativ o oră, până absoar­be în totalitate lichidul.
Când s-a scurs timpul, se pun într-un vas laptele, zahărul, tapioca și esența de vanilie și se lasă pe foc timp de aproximativ 20 de minute.
Se amestecă tot timpul, pentru a nu se prinde la fund. Când compoziția este mai consistentă, se ia de pe foc.
Budinca de tapioca se servește rece fie simplă sau decorată cu fructe.

Recomandările redacției