Budinca de tapioca este o budincă dulce, aromată și surprinzător de ușor de pregătit, făcută adeseori cu lapte de cocos sau cu smântână.
Ce este însă această tapioca? Este o sursă importantă de calciu și fier. De asemenea, nu conține grăsimi saturate, susținând sănătatea inimii. De fapt, e amidonul extras din rădăcina de manioc, un arbust lemnos, potrivit doc.ro. Se găsește cel mai des la raionul de produse fără gluten din supermarket, precum și la magazinele naturiste. Se găsește sub multe forme.
Ingrediente
– 3 căni lapte de cocos
– 1/2 cană perle de tapioca
– 1/2 cană apă plată
– 1/2 cană zahăr brun
– 10 ml esență de vanilie
– fructe după gust
Mod de preparare:
Tapioca se lasă la înmuiat în apă și se lasă aproximativ o oră, până absoarbe în totalitate lichidul.
Când s-a scurs timpul, se pun într-un vas laptele, zahărul, tapioca și esența de vanilie și se lasă pe foc timp de aproximativ 20 de minute.
Se amestecă tot timpul, pentru a nu se prinde la fund. Când compoziția este mai consistentă, se ia de pe foc.
Budinca de tapioca se servește rece fie simplă sau decorată cu fructe.