Chiar dacă ţii post nu înseamnă că nu te poţi bucura de un desert gustos. Uite cum poţi face la tine acasă chec de post, cu nuci!

Ingrediente:
– 500 g făină
– 300 g zahăr
– 2 linguri praf de copt
– 1 linguriţă bicarbonat
– 1 fiolă esenţă de rom
– 10 linguri ulei floarea soarelui
– 1 1/2 cană de apă
– 1 cană nuci marunţite
– zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:
Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul.
Se amestecă bine făina să nu ră­mână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite.
Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia.
Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Recomandările redacției