Ingrediente:
Pentru blat:
– 200 g biscuiţi digestivi
– o lingură zahăr
– 3 linguri unt topit
– o lingură cacao
Pentru umplutură:
– 300 g cremă de brânză
– 100 g unt
– 150 ml lapte condensat
– zeama şi coaja de la două lime

Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi biscuiţii într-un blender până obţii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul, cacaua şi untul topit şi mai mixezi jumătate de minut. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, cu inel detaşabil, tapetând inclusiv pereţii tăvii. Presezi uşor cu mâna sau cu o lingură şi dai forma la frigider 30 de minute.
Mixezi crema de brânză cu untul moale, apoi începi să torni laptele condensat în fir subţire. La final, adaugi coaja şi zeama de lime, amestecând uşor cu o spatulă. Torni crema peste blatul de biscuiţi şi dai cheesecake-ul la frigider peste noapte. Îl decorezi cu frunze de mentă, cu felii sau coajă de lime.

Recomandările redacției