Nepretenţioase, dar foarte foarte gustoase, prăjiturile de casă ne trezesc amintiri dragi din bucătăria mamei sau a bunicii. Cu siguranţă ciocolata de casă e printre ele.

Ingrediente:
100 g unt 82% grăsime
300 g lapte praf
60 g cacao
250 g zahăr
100 g miez de nucă
2 plicuri zahăr vanilat
100 ml apă
1 esenţă rom, opţional

Mod de preparare:
Rumeneşti nucile în cuptor, 12 mi­nu­te, la 160°C, le scoţi şi le dai deoparte. Combini laptele praf cu cacaua şi le cerni împreună într-un castron adânc.
Pui la fiert apa, zahărul şi zahărul va­nilat, la foc mediu, fără să amesteci. După ce dă în clocot, reduci focul şi laşi să fiar­bă 3-4 minute, până se îngroaşă siropul. Iei de pe foc, pui untul tăiat cubuleţe şi omogenizezi. Dacă doreşti, adaugi esen­ţă de rom. Torni amestecul lichid în castron, adaugi miezul de nucă şi amesteci din nou energic, până obţii o pastă.
Tapetezi cu folie alimentară o tavă cu pereţii înalţi, pui ciocolata, nivelezi, o acoperi cu ală peliculă de folie şi o dai la frigider 8-10 ore înainte de servire.

Recomandările redacției