Parfumate și delicate, florile de salcâm sunt folosite ca remedii naturiste, dar și în alimentație. Iată, așadar, o rețetă simplă, pentru care este nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente:
– 12-15 flori de salcâm, două ouă, 200 ml lapte, 150 g făină, un praf de sare, două linguri zahăr, 5 g praf de copt, ½ esență de vanilie, ulei, pentru prăjit

Mod de preparare:
Scuturi florile de salcâm pentru a elimina eventualele impurități și gâze, dar nu le speli, deoarece vor lăsa în apă polenul, deci aroma.
Într-un castron mediu, bați ouăle, adau­gi zahărul, sarea, făina, praful de copt, laptele, esența de vanilie și continui să amesteci până ce sunt omogenizate. Înmoi bine florile de salcâm în compoziție și le dai drumul ușor într-o tigaie cu ulei încins. Le prăjești la foc mare, pe ambele părți, până ce devin aurii, iar crusta e crocantă. Le scoți pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le servești cu zahăr pudră sau cu miere de salcâm.

Recomandările redacției