Parfumate și delicate, florile de salcâm sunt folosite ca remedii naturiste, dar și în alimentație. Iată, așadar, o rețetă simplă, pentru care este nevoie de doar câteva ingrediente.
Ingrediente:
– 12-15 flori de salcâm, două ouă, 200 ml lapte, 150 g făină, un praf de sare, două linguri zahăr, 5 g praf de copt, ½ esență de vanilie, ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Scuturi florile de salcâm pentru a elimina eventualele impurități și gâze, dar nu le speli, deoarece vor lăsa în apă polenul, deci aroma.
Într-un castron mediu, bați ouăle, adaugi zahărul, sarea, făina, praful de copt, laptele, esența de vanilie și continui să amesteci până ce sunt omogenizate. Înmoi bine florile de salcâm în compoziție și le dai drumul ușor într-o tigaie cu ulei încins. Le prăjești la foc mare, pe ambele părți, până ce devin aurii, iar crusta e crocantă. Le scoți pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le servești cu zahăr pudră sau cu miere de salcâm.