Compotul de zmeură este foarte gus­tos, de aceea multe gospodine îl prepară în fiecare vară. Compotul se face simplu și nu necesită specialități culinare speciale.

Ingrediente
– 3 kg zmeură
– 500 g zahăr
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 2 litri apă
– 1-2 frunze de mentă

Mod de preparare:
Compotul delicios al zmeurii va fi obținut numai din fructe de calitate. Ele pot fi de orice dimensiune, cel mai important – nu sunt rupte sau putre­zite.
Se spală bine fructele de zmeură prin scufundare în apă rece.
Într-o cratiţă, se pune la foc zahă­rul, funzele de mentă, zeama de lă­mâie şi apa. Se lasă până se formează un sirop. Se adaugă apoi fructele de zmeură şi se lasă să clocotească 10 minute.
Se ia cratiţa de pe foc şi se pune compotul fierbinte în borcanele steri­lizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc într-o pătură şi se lasă la răcit până a doua zi, când se scot şi se depozitează la loc răcoros.

Recomandările redacției