Compotul de zmeură este foarte gustos, de aceea multe gospodine îl prepară în fiecare vară. Compotul se face simplu și nu necesită specialități culinare speciale.
Ingrediente
– 3 kg zmeură
– 500 g zahăr
– 2 linguri zeamă de lămâie
– 2 litri apă
– 1-2 frunze de mentă
Mod de preparare:
Compotul delicios al zmeurii va fi obținut numai din fructe de calitate. Ele pot fi de orice dimensiune, cel mai important – nu sunt rupte sau putrezite.
Se spală bine fructele de zmeură prin scufundare în apă rece.
Într-o cratiţă, se pune la foc zahărul, funzele de mentă, zeama de lămâie şi apa. Se lasă până se formează un sirop. Se adaugă apoi fructele de zmeură şi se lasă să clocotească 10 minute.
Se ia cratiţa de pe foc şi se pune compotul fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil. Se închid ermetic, apoi se învelesc într-o pătură şi se lasă la răcit până a doua zi, când se scot şi se depozitează la loc răcoros.