Ingrediente: 230 g unt nesărat, un ou, 200 g făină albă, 150 g nuci măcinate, 60 g zahăr pudră, un praf de sare, esenţă de vanilie, esenţă de migdale (opţional), zahăr pudră

Mod de preparare:
Combini untul la temperatura camerei cu oul bătut, apoi adaugi făina, zahărul, nucile, sarea şi esenţă de migdale şi va­nilie, după gust. La final, trebuie să obţii un aluat nu foarte moale. Dacă se mai ţine de degete, mai adaugi puţină făină. Îl împarţi în jumătate şi întinzi din el două rulouri de aproximativ 30 de cm. Împarţi fiecare rulou în câte 12 bucăţi de aproxi­mativ 2,5 cm lungime.
Rulezi fiecare bucată până ce ajunge la o lungime de aproximativ 8 cm şi-i dai forma literei C. Fiecare cornuleţ trebuie să fie ceva mai gros la mijloc şi mai subţire spre capete. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la frigider 20-30 de minute. În acest mod te asiguri că nu-şi vor pierde forma în timpul coacerii.
Încălzeşti cuptorul la 175 °C şi coci cornuleţele aproximativ 20 de minute, până devin aurii, apoi le treci prin zahăr pudră cât sunt călduţe.

Recomandările redacției