Ingrediente: un kg de făină, 250 gr zahăr, 450 gr lapte, cinci ouă, 60 gr droj­die, 300 gr unt, 500 gr nucă, 200 gr rahat, 150 gr ciocolată, 30 gr portocală confiată, 30 gr coajă de lămâie

Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Compoziția se lasă la dospit până când își dublează volumul. Laptele se lasă la fiert și se amestecă cu zahărul, până când acesta din urmă se dizolvă, iar separat, se freacă gălbenușurile și sarea.
Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul și portocala confiată. Se amestecă și se freacă bine, până când se obține un aluat omogent, elastic. Compoziția obținută se mai lasă la dospit aproximativ o oră.
Se ia apoi o bucată de aluat, se întin­de bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiană, rahat și stafide și se rulează. Rulada obţinută se secţio­nea­ză în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.
Următorul pas este să punem rulanda într-o tavă tapotată cu unt sau cu făină. Dacă doriți puteți folosi și hârtie de copt. Se mai lasă la dospit pentru încă două ore.
Odată ce aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – o oră la 160 grade.

Recomandările redacției