Ingrediente:
– 500 ml lapte;
– 150 g zahăr;
– 50 g făină;
– 100 g cacao pudră;
– 60 g unt;
– 5 gălbenușuri;
– două lingurițe esență de vanilie.

Mod de preparare:
Într-o crăticioară, la foc mediu, adaugă 3/4 din cantitatea de lapte și esența de vanilie. Amestecă ușor și lasă pe foc doar până când laptele începe ușor să dea în clocot. Dă deoparte și lasă la răcit.
Între timp, într-un bol mediu, bate gălbenușurile cu zahărul și untul cu mixerul, la viteză medie-mare, până obții o cremă omogenă și destul de grosuță (aproximativ 5 minute). Adaugă peste, încet și treptat, jumătate din cantitatea de lapte fiert și răcit, continuând să bați. Cerne făina, pune-o treptat și ames­tecând continuu, până la omogenizare completă. Cerne pudra de cacao, ames­tecând continuu până se încorporează cum trebuie.
Dă focul la cea mai mică treaptă, adau­gă treptat restul de de lapte nefiert și amestecă. În momentul în care ai încorporat tot laptele, dă vasul de pe foc, trans­feră într-un vas de sticlă și lasă la răcit.

Recomandările redacției