Ingrediente:
– 500 ml lapte
– 3 gălbenuşuri
– 1-2 linguri îndulcitor sau după gust
– 1 lingură amidon de porumb
– 1 baton vanilie
– ½ linguriţă scorţişoară
– coaja de la o lămâie

Mod de preparare:
Aşezi laptele pe foc, adaugi semin­ţele de la batonul de vanilie, coaja de lămâie şi scorţişoara. Ţii pe foc doar până când dă primele semne că începe să fiar­bă, apoi dai vasul deoparte, îl acoperi şi îl laşi la infuzat 30 de minute.
Separat, într-un bol, combini gălbenuşurile cu îndulcitorul şi le freci până când se topeşte, apoi încorporezi amidonul şi amesteci până devin cremoase. Aşezi deasupra bolului o strecurătoare şi torni laptele, în fir subţire, ames­tecând continuu până se omogenizează compoziţia. O răstorni într-o crăticioară şi o aşezi pe focul mic, amesteci tot timpul cu telul până devine vâscoasă. Dai vasul deoparte şi mai amesteci încă un minut. O răstorni în 4 forme, o laşi la răcit, apoi o dai la frigider până în momentul servirii.

Recomandările redacției