Ingrediente:
– 1,5 kg mere verzi și roșii
– 150 g zahăr brun
– 100 g făină
– 50 g unt cu cel puțin 80% grăsime
– 20 g coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Merele se curăță și se taie în cubulețe de mărimi potrivite. Se pun într-o tigaie, împreună cu două treimi din cantitatea de zahăr și cu coaja rasă de lămâie.
Se amestecă și se pune capacul deasupra.
Se lasă așa aproximativ cinci minute sau până când merele se înmoaie.
Compoziția de mere se pune la răcit.
Între timp, untul rece se taie cubulețe și se amestecă împreună cu făina. Se mixează cu ajutorul mâinilor, până seamănă cu niște firimituri mai mari de pâine. Peste aluatul acesta cu formă de firimituri se pune și zahărul rămas și se amestecă în continuare. Compoziția de mere răcită se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ea se presară aluatul.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de aproximativ jumătate de oră.
Se consumă fie cald, fie rece. Poate fi savurat simplu, sau împreună cu un pahar de lapte rece sau o cupă de înghețată.

Recomandările redacției