Gogoși cu iaurt sau gogoși cu lingura: o rețetă simplă, la care poți apela atunci când timpul nu îți permite să faci un aluat clasic de gogoși.
Ingrediente:
– 250 g iaurt gras
– 150 g făină albă 000
– 4 ouă
– 50 g zahăr alb
– 10 ml esență de vanilie
– 5 ml esență de lămâie
– 3 g sare
Mod de preparare:
Ouăle se separă. Albușurile se bat cu sarea, până se obține o bezea tare, care nu cade din castron când acesta este întors. Treptat, în spuma de albușuri se încorporează gălbeșurile, zahărul și iaurtul, folosind un tel sau o spatulă.
Când compoziția este uniformă, se adaugă esențele. Se încorporează și făina – cu grijă, pentru a nu sparge bulele de aer din bezea.
Într-o tigaie se încinge ulei de floarea-soarelui. Se pun mai multe gogoși formate cu lingura, dar atenție! Ele trebuie să plutească în ulei și să nu se atingă între ele, întrucât vor crește în timpul procesului de gătire.
Aceste gogoși cu iaurt se servesc calde, alături de o porție de dulceață sau cremă de ciocolată.