Ceva dulce… Gogoşi de post

0
133

Ingrediente:
– 500 g făină;
– 250 ml apă (călduţă, neapărat!);
– 25 g drojdie proaspătă;
– 50 ml ulei;
– 2-3 linguri zahăr;
– 2 fiole esență de vanilie;
– 1 praf de sare.

Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, se folosesc doar 10 grame.
Combină, într-un vas măricel, făina și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.
Toarnă, treptat și amestecă continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.
Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă gogoșile la dospit până își dublează volumul.
Unge masa de lucru cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.
Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei şi pudrează-le cu zahăr vanilat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.