Ingrediente
Pentru sosul caramel:
– 260 g zahăr
– 250 ml frişcă lichidă
– 15 g unt
– 5 g sare de mare
Pentru cremă:
– 6 gălbenuşuri
– 10 g amidon de porumb
– 480 ml frişcă lichidă
– 240 ml lapte
– 25 g zahăr

Mod de preparare:
Pentru sos, pui zahărul într-o cratiţă şi-l topeşti, amestecând uşor. După ce capătă o culoare aurie, adaugi frişca lichi­dă, laşi să dea câteva clocote, apoi pui sa­rea şi untul. Dai deoparte şi laşi la răcorit.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşu­rile cu amidonul. Pui într-o cratiţă pe foc mic frişca, laptele şi zahărul şi amesteci până se dizolvă. Torni 100 ml de compo­ziţie caldă peste gălbenuşuri, omogenizezi, apoi adaugi gălbenuşurile peste crema de pe foc. Amesteci energic la început pentru a nu se închega gălbenu­şurile, apoi amesteci constant până se îngroaşă crema. O dai deoparte, o stre­cori şi, după ce s-a răcorit, o combini cu trei sferturi din cantitatea de sos caramel.
Omogenizezi şi dai îngheţata la congelator peste noapte. O serveşti cu so­sul caramel rămas.

Recomandările redacției