Ingrediente
Pentru sosul caramel:
– 260 g zahăr
– 250 ml frişcă lichidă
– 15 g unt
– 5 g sare de mare
Pentru cremă:
– 6 gălbenuşuri
– 10 g amidon de porumb
– 480 ml frişcă lichidă
– 240 ml lapte
– 25 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru sos, pui zahărul într-o cratiţă şi-l topeşti, amestecând uşor. După ce capătă o culoare aurie, adaugi frişca lichidă, laşi să dea câteva clocote, apoi pui sarea şi untul. Dai deoparte şi laşi la răcorit.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu amidonul. Pui într-o cratiţă pe foc mic frişca, laptele şi zahărul şi amesteci până se dizolvă. Torni 100 ml de compoziţie caldă peste gălbenuşuri, omogenizezi, apoi adaugi gălbenuşurile peste crema de pe foc. Amesteci energic la început pentru a nu se închega gălbenuşurile, apoi amesteci constant până se îngroaşă crema. O dai deoparte, o strecori şi, după ce s-a răcorit, o combini cu trei sferturi din cantitatea de sos caramel.
Omogenizezi şi dai îngheţata la congelator peste noapte. O serveşti cu sosul caramel rămas.