Regimul alimentar restricţionat ca­loric sau o anumită afecţiune nu sunt motive să renunţi la momentele de răsfăţ. Există şi deserturi dietetice fără zahăr, însă foarte gustoase.

Ingrediente:
– 6 mere mari, după preferinţă
– 100 g mascarpone
– 200 g ricotta
– 150 g îndulcitor (Erythritol)
– 50 g stafide
– o linguriţă esenţă de vanilie
– o linguriţă esenţă de portocală
– unt, pentru uns

Mod de preparare:
Mixezi brânza de vaci cu mascarpone şi îndulcitorul 1-2 minute, apoi adaugi stafidele şi esenţele. Omogenizezi şi dai deoparte.
Speli merele, tai un căpăcel şi, cu un cuţit subţire, scobeşti cotorul, seminţele şi o parte din miez. Umpli merele cu cre­ma de brânză, le pui într-o tavă unsă cu puţin unt şi le coci la 170 °C, 25-30 de minute, până se înmoaie. Le laşi la răcorit şi le serveşti decorate după preferinţă.

Recomandările redacției