Ingrediente:
– 150 g făină albă
– 200 g zahăr tos
– 45 g cacao
– trei ouă
– o linguriţă esenţă de vanilie
– 150 g ciocolată
– 150 g unt nesărat
– 100 g alune crude decojite
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu untul, pe baie de aburi, apoi dai deoparte la răcorit. Cu un tel, freci ouăle împreună cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până obţii o compoziţie cremoasă. Transferi ciocolata topită şi omogenizezi. Cerni făina împreună cu cacaua, amesteci, apoi adaugi alunele mărunţite (se pot folosi și nuci sau migdale) şi omogenizezi din nou.
Transferi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 160 °C, 40-45 de minute. Laşi la răcorit o oră, apoi o porţionezi după preferinţă.