Ingrediente:
– 150 g făină albă
– 200 g zahăr tos
– 45 g cacao
– trei ouă
– o linguriţă esenţă de vanilie
– 150 g ciocolată
– 150 g unt nesărat
– 100 g alune crude decojite

Mod de preparare:
Topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu untul, pe baie de aburi, apoi dai deoparte la răcorit. Cu un tel, freci ouăle împreună cu zahărul şi cu esenţa de va­nilie până obţii o compoziţie cremoasă. Transferi ciocolata topită şi omogeni­zezi. Cerni făina împreună cu cacaua, amesteci, apoi adaugi alunele mărun­ţite (se pot folosi și nuci sau migdale) şi omogenizezi din nou.
Transferi compoziţia într-o tavă ta­petată cu hârtie de copt şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 160 °C, 40-45 de minute. Laşi la răcorit o oră, apoi o por­ţionezi după preferinţă.

Recomandările redacției