Ingrediente:
– 450 g făină albă
– 230 ml lapte
– 180 g zahăr alb
– 190 ml ulei de floarea-soarelui
– 20 g praf de copt
– 15 ml esență de vanilie
– coaja rasă de la o lămâie
– zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:
Ouăle și zahărul se bat cu ajutorul unui mixer, până când capătă consistența unei creme spumoase. Se adaugă pe rând lap­tele, uleiul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie. În amestecul omogenizat se toarnă în ploaie făina și praful de copt. Se încorporează cu aju­rul unei spatule, ames­te­când bine, pentru a nu rămâne cocoloașe.
Aluatul se transferă într-o tavă ta­pe­tată cu hârtie de copt. Se nivelează cu ajutorul unei spatule.
Prăjitura se coace în cuptorul preîn­căl­zit la 180 de grade Celsius, timp de jumătate de oră sau până trece testul scobitorii.
Se scoate de la cuptor și se lasă cinci minute să se odihnească înainte de a o pudra cu zahăr. Se lasă să se ră­cească un sfert de oră înainte de a o tăia.

Recomandările redacției