Un răsfăţ de weekend şi nu numai: pară caramelizată în sos de iaurt. Ai ne­voie de 20 de minute pentru a-l pregăti!

Ingrediente:
– o pară
– 250 g iaurt grecesc
– o lingură unt
– o lingură zahăr brut
– trei linguri apă
– o linguriţă esenţă de vanilie
– o linguriţă scorţişoară pudră
– nuci, pentru decor

Mod de preparare:
Speli para, o tai jumătate şi îi sco­beşti miezul.
Într-o tigaie, încingi untul şi adaugi bucăţile de pară, zahărul brun, esenţa de vanilie, scorţişoara şi apa. Amesteci şi laşi la foc potrivit până se rumenesc, iar sosul începe să scadă.
Laşi la răcorit, apoi aşezi para ca­rame­li­zată peste iaurt şi torni siropul. Deco­rezi desertul cu nuci mărunţite.

Recomandările redacției