Ingrediente
Pentru aluat: 250 g făină, 125 g margarină, 1 ou, 65 g zahăr, 1 praf sare, margarină pentru uns forma
Pentru umplutură: 100 g ciocolată de menaj, 2 linguri cacao, 2 linguri fă­i­nă, 200 ml lapte, 4 ouă, 100 g margarina, 1 plic vanilie

Mod de preparare:
Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.
Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilia. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.
Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.
Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

Recomandările redacției